26. maalis, 2019

EC -työnohjaus

Tutkiskelin ja pohdin workshop -työskentelyämme sekä työnohjaustilanteita ja muita yhteisöllisiä tilanteita, joissa pitäisi saada useita ihmisiä tuottamaan yhdessä yhteinen tavoite. Havaitsin, että itse asiassa me olemme alusta asti tehneet ensimmäisestä El Camino -yhdistyksen kokouksesta lähtien yhden merkittävän periaatteen mukaan omaa toimintasuunnitelmaamme. Ensimmäinen asia yhdistyksen perustamisessa oli etsiä kaikilta osallisilta jokin oma unelma. Unelma, joka olisi tavalla tai toisella linjassa myös yhdistyksen tavoitteiden kanssa. Ajatus lähti siitä, että on kaunis ajatus, että suuri yhteisö tekee työtä yhteisen tavoitteen eteen, mutta mietittyäni asiaa päädyin tulokseen, että eikö olisi aina varminta etsiä jokaiselta oma tavoite ja unelma joka olisi liitettävissä kyseisen ihmisen toimintaan siinä kyseisessä yhteisössä?! Se olisi samalla myös kannustin sen lisäksi, että tehdään jotain suurta yhdessä! Kuitenkin niin, ettei yksilön oma prosessi eteenpäin menossa pysähdy tai viivästy, vaan saataisiin totaalinen synergia ja energia yksilön tavoitteiden kuin myös yhteisön tavoitteiden saavuttamiseen.

Nyt toimiessani itse työnantajan roolissa sen lisäksi, että olen myös tehnyt työnohjausta El Caminolla ulkopuolisille, mielestäni lähtökohtaisesti ongelmat alkavat jo siitä, ettei aiemmin mainitsemaani synergiaa ole olemassa. Jääkö flow puuttumaan, koska jää tunne, että työntekijät ”takovat” omistajille tuottoa eikä olla yhteisen asian äärellä? Pahimmassa tapauksessa työntekijä ei tiedosta käytännössä koko suhteen rakennetta ja oman panoksensa arvoa kokonaisuudessa.

Kyse on perusasioista, ja työnohjauksellisesti voidaan tehdä hienoja kiemuroita tuloksen kehittämiseksi ja työhyvinvoinnin parantamiseksi, mutta mikäli ei saada perusasioita selkiytettyä, onko hyödyllistä tehdä ”hienosäätöäkään”? Kaikkihan lähtee ruohonjuuri tasolta ja omasta innostumisesta ja tunteen palosta johonkin jotta se kuuluisa flow voi yhdessä syntyä. Yhdessä voidaan kehittää, kehittyä ja mennä eteenpäin hyödyntämällä yksilöiden vahvuuksia ja nostattamalla onnistumisen kokemuksia yhteisiksi tunnetiloiksi. Mitä tämä sitten vaatii? Kaiken sen esiin nostamisen ja luottamuksellisen sekä riittävän turvallisen ilmapiirin luomisen yhteisössä. EC workshop on ollut juuri tähän loistava työkalu ja muistuttanut siitä mistä todella kaikki alkoi. Kun uskot itseesi sekä vieressä olevaan, syntyy yhteistä hyvää. Anna hyvän kiertää ja uskalla unelmoida!

-J.V Saresvirta elämänhallinta pt-

Uusimmat kommentit

05.03 | 21:22

Soita tai laita viestiä suoraan minulle Puh. 0453497381
Terv. Ville Saresvirta/ El Camino Ry

04.03 | 06:28

Haluaisin ostaa El Camino kirjan

25.04 | 18:16

Upeat Ihmiset tekevät Upeita Asioita <3

02.03 | 18:04

Moi Krista.

Ehdottomasti toimisi ja olen valmis modifikoimaan metodia erityistarpeisiin.
Ota yhteyttä s-postilla niin laitan lisää yhteystietoja...
ville.saresvirta@elcamino.fi

Jaa tämä sivu