18. maalis, 2017

On tultu hetkeen missä on hyvä peilailla tapahtuneita ja niiden vaikutuksia El Caminoon. Viimevuoden lopulla, tarkalleen marraskuussa, aloitin uudelleen rakentamaan omaan vihkoseeni oman elämäni kiinnekohtia ja näkemyksiäni omasta tiestäni. Taustatiedoksi sen verran, että El Camino oli vielä marraskuussa 2016 omaa visiointiani ja siinä rinnalla Jukka Lautamatti vahvasti tukena, mutta ei muuta, eli yhden miehen visio ja toisen usko siihen. Siinä vihkostani rakennellessani sitten liimailin kuvia verkostoitumisesta ja El Caminon nostamisesta tietoisuuteen ihmisille jotka kokevat samoin ja unelmoivat itse omista sisimmäisen hyvyyden tuottamista hedelmistä sekä siitä että pystyisivät jakamaan omaa näkemystään niille joilla omat voimavarat eivät anna mahdollisuutta nähdä omaa tietä unelmiin.  Nyt muutamia kuukausia myöhemmin on perustettu El Camino ry jossa siis nyt virallisesti kahdeksan jäsentä ja lisää jo tuloillaan sekä toinen yhdistys perusteella Espanjaan, ensimmäinen El Camino-itseohjaava työkirja tuotettu ja kaksi El Camino-yksilönohjausseminaaria pidetty ja kaksi seminaaria jo lyöty lukkoon tulevaksi. El Camino on omalla tiellään kohdannut vastoinkäymisiäkin, mutta ennen kaikkea El Camino on imaissut mukaansa niin suunnattoman positiivisen ja energisen tiimin ettei El Camino enää pysäytä mikään. Muistuttaisikin tässä, kun kohtaatte haasteita ja vastoinkäymisiä, että muistakaa ottaa ne vastaan ystävinä, sillä ihminen-, liike-, tiimi- tai mikä tahansa yhteisö kasvaa, kehittyy ja oppii vastoinkäymisistä.

 

Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta kohdata aivan fantastisia ihmisiä ja tässä pieni lista niitä jotka nyt koen ilman syvempää muistelua vaikuttaneen El Caminon kehitykseen:

Jude, Juha, Jukat, Nikot, Monica, Mariat, Neea, Hene, Izmo, Olivia, Ronja, Veera, Daniel, Maaritit, Teemu, Ransu, Mari, Myy, Janica, Heidi, Kalle, Tiina, Ville K, Janne, Jani, Minna, Antonio, Jose, Sonia, Marika, Mikat, Miko, Harrit, Pate, Ann-Niina, Burcin, Suvi, Kalervo ja perheeni, mutta ei niinkään pienenä ja vähäisenä, erityisesti haluan muistaa Saria lämpimällä kiitoksella ja hänellekin toivon kaikkea hyvää.

Varmaan unohtui nimiä listasta, koska luultavasti listaan kuuluisi kymmeniä ihmisiä lisää, mutta tässä joitain.

 

Suuret kiitokset tiimille suunnattomasta synergiasta, flowsta ja rakkaudesta jota saan kokea työskennellessäni kanssanne.

 

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-

27. tammi, 2017

Olemme löytäneet El Camino:sta tehokkaan avun myös määrätietoisille menestyjille. Ihminen joka jo pitää  kirjaa treenistä, suunitelee uraa, on perhe… On mahdollista kohentaa valinnanteon prosesseja ja saamalla saa yhdistettyä kokonaisuuden mielessään, sen sijaan että olisi pelkkiä erillisiä ja hajanaisia suunnitelmia. Usein hyvinkin tehty määrätietoinen tavoitteiden havittelu johtaa ristiriitoihin elämän muilla alueilla, mutta jos pystymme yhtenäistämään mielikuvaamme kokonaisvaltaisesta tavoitteellisuudesta, voimme säädellä helpommin valintojamme, niin että saamme maksimaalisen hyödyn kokonaisuutta ajatellen, emmekä yli-suorita yksittäisillä elämän osa-alueilla,  joka usein taas puolestaan aiheuttaa negatiivisia tuloksia muilla elämän alueilla.

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt.-

20. marras, 2016

 

Elämme jatkuvaa valintojen vaikutusta elämässämme.Tänään meidän kohtaamat tilanteet usein ovat aikaisempien valintojemme summa. Oletamme liian usein että teemme tietoisesti oikeita valintoja, mutta valitettavan usein emme hahmota valintojen merkitystä suuremmassa kuvassa. Hetkeen sopiva hyvä valinta omasta mielestämme voi olla täysin ristiriitainen kokonaiskuvassa, jos tarkastelemme tavoitteitamme ja unelmiamme. Pienet päivittäiset valinnat eivät ole irrelevantteja tavoitteisiimme nähden, kun sisäistämme tämän ovat unelmamme askeleen lähempänä toteutumistaan. Mikäli haluamme valinnan olevan linjassa omien tavoitteiden kanssa, usein joudumme valitsemaan itsellemme mieluisista asioista juuri valinnan hetkellä vähemmän mieluisan. Tämä kaikki kuulostaa helpolta ja siltä että kaikkihan tämän tietää, mutta tiedostaminen ja toteuttaminen vaan ei näy kulkevan käsikädessä.

 

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-

7. marras, 2016

Heti alkuun haluan sanoa että seuraava pohdinta ei ole arvostelua millekkään muulle näkemykselle ja minun näkemykseni ei ole välttämättä universaalisti suoraan käyttäkelkpoinen kaikkeen päihdetyöhön!

Eli asiaan, olen paljon pohtinut ja vertaillut erillaisia tapoja kohdata riippuvuuksia ja ennenkaikkea PÄIHDEONGELMIA, tästä olen kokemani sekä oppimani perusteella tullut seuraavaan johtopäätökseen:

Voimme yrittää hoitaa päihdeongelmaa asettamalla asiakkaalle tavoitteeksi raittiuden ja alkaa tukemaan matkaa tähän tavoitteeseen taistellen päivittäin päihdeongelmaa vastaan... Tässä on koko näkökulmani käännekohta, en kannata missään toiminnassa energian kuluttamista vastustamiseen jos vain on mahdollista myötävaikuttamalla tehdä työtä saman tavoitteen saavuttamiseksi, eli tarkoitan sitä että mikäli voimme aktivoida asiakkaan todella asettamaan- tavoitteita ja haaveita itselleen samalla kun tuemme etsien vahvuuksia asiakkaasta ja näin voimaannuttaen hänet itse tavoittelemaan haaveitaan. En siis halua vähätellä päihdeongelmaa, mutta en asettaisi sitä asiakkaan omien haaveiden edelle ja näin ollen se siis jää toissijaiseksi poissuljettavaksi haaveita jarruttavaksi haitaksi sen sijaan että se seuraisi asiakasta kivana juttuna jonka muiden asiantuntevien neuvojen johdattelemana on "joutunut" jättämään. Se mitä tässä yritän sanoa on siis itse asiassa aisoiden priorisoimista ja lähestymistavan pohtimista, en väitä että nykyisellään ei päihdetyötä tehtäisi oikein, vaan mielestäni El Caminon kaltaiselle positiiviselle lähestymistavalle on tilaa muiden rinnalla ja yhdessä muiden keinojen kanssa päihderiippuvuuksien kirjavassa maailmassa.

Ohessa linkki riippuvuusaiheeseen liittyen.

https://www.youtube.com/watch?v=ao8L-0nSYzg&t=59s

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-

24. loka, 2016

Kukapa ei haluaisi olla onnellinen? Mutta erotammeko aina mitkä on omia kriteerejämme onnelle ja mitkä ympäristömme meihin iskostamia stereotypia unelmia? Omalla kohdalla kesti vuosia siitä kun olin hahmottanut omat todelliset onnen kriteerit, kunnes eräänä päiväna tepastellessani omassa puutarhassa huomasin että olen yksitellen saavuttanut elämässäni ne kriteerit jotka omasta mielestäni tarvitsin ollakseni onnellinen. Havaintoni pakotti minut myöntämään olevani onnellinen ja se hetki avasi minulle uuden näkökulman tavoitteisiin ja onnellisuuteen. On oma valinta laittaa oma onnellisuuden "rima" liian korkealle ja näin usein jääden paitsi onnesta, onnellisuuden ei mielestäni tarvitse olla fantasia, onnellisuus on mielestäni tila, jonka kerran saavutettuaan voi ylläpitää kunnes itse valitsee toisin!

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-