9. marras, 2017

 

El Camino –työskentelyssä lähdemme unelmien tutkiskeluun ajatuksella, että ihmisten unelmat eivät ole materiaa tai konkreettisia asioita ylipäänsä, vaan unelmamme ovat meidän sisäistä kaipuuta erityisesti jotain/joitain tunnetta/tunteita kohtaan. Tämän ajatusmallin kautta pääsemme myös uuteen tapaan suhtautua ”ulkoisiin tekijöihin”, eli mikäli jokin ”ulkoinen tekijä” estää/vaikeuttaa liialti unelmaamme, niin tiedostaessamme mitä tunnetta haemme, näin on helppo uudelleen asettaa unelma käyttäen tavoitteena samaa tunnetta, mutta käyttäen jotain tilanteeseen mahdollista keinoa saada kokea samaa tunnetta.

-J.V Saresvirta elämänhallinta pt-

28. elo, 2017

Erään tuntemani kyynikon innoittamana rupesin pohtimaan…

Mikäli ihminen välttämättä haluaa pitää kiinni seikoista, kuten esimerkiksi ettei unelmat toteudu, ulkoiset tekijät estävät tai ylipäänsä ei halua ottaa vastuuta omasta elämästään. Näissä tapauksissa aika ei ole vielä kypsä kyseiselle henkilölle aloittaa omaa El Camino kirjaa, vaan ensin on syytä saada apua näkökulman vaihtamiseen. On päästävä yli ulkoistamisesta ja otettava vastuu itse omista valinnoista. On mielestäni kiistämätön tosiasia, että jos asetamme itsellemme realistisia tavoitteita ja unelmia, on niihin pääsemisen edellytyksenä unelmiin ja tavoitteisiin linjassa olevat valinnat. Pitää muistaa, että joskus joutuu karsimaan kivojakin asioita pois, mikäli unelma on riittävän tärkeä sinulle…

-J.V Saresvirta elämänhallinta pt-

24. huhti, 2017

Taas heräsi tarve pohdiskella El Caminon kehittymisen vaiheita ja siinä havaitsin omien opintojen kautta, että vaikka tiedostinkin metodimme olevan ratkaisukeskeinen, niin silti yllätykseni oli suuri, kun ollessani ratkaisukeskeisen lyhytterapian (SFBT) koulutuksessa, tuli ilmi, että metodimme vaikuttaakin olevan lähes identtinen toimintamalliltaan ratkaisukeskeisen lyhytterapian toimintamallin kanssa.

Ratkaisukeskeisen lyhytterapian (SFBT) toimintamalli:

  • Vahvistaa toiveikkuutta
  • Varmistaa hyvän yhteistyön
  • Lisää luovuutta
  • Käytännöllinen ja luonnollinen lähestymistapa
  • Tehokas ajankäyttö
  • Mitattavissa
  • Voimaannuttava vaikutus asiakkaisiin
  • Tuloksiltaan vaikuttava
  • Yksinkertaista, mutta ei yksioikoista
  • On vastavuoroista ja saavutetut taidot ovat siirrettävissä

Tästä tietysti itse hyvin voimaantuneena lähdenkin tuomaan esiin jatkossa lisää El Camino:n terapeuttista puolta ja liitän mukaan edellä mainitun koulutuksen tuoman ratkaisukeskeisyyden syventävän sisällön käytäntöön.

Ps. Kuva liittyy asiaan ratkaisukeskeisyyden edeltäkävijän Youtube haastatteluvideon kautta, alla linkki kyseiseen tunnettuun katkelmaan Milton H. Ericksonin haasatteluista.

https://www.youtube.com/watch?v=-rH9v5JYmB4

 

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-

 

18. maalis, 2017

On tultu hetkeen missä on hyvä peilailla tapahtuneita ja niiden vaikutuksia El Caminoon. Viimevuoden lopulla, tarkalleen marraskuussa, aloitin uudelleen rakentamaan omaan vihkoseeni oman elämäni kiinnekohtia ja näkemyksiäni omasta tiestäni. Taustatiedoksi sen verran, että El Camino oli vielä marraskuussa 2016 omaa visiointiani ja siinä rinnalla Jukka Lautamatti vahvasti tukena, mutta ei muuta, eli yhden miehen visio ja toisen usko siihen. Siinä vihkostani rakennellessani sitten liimailin kuvia verkostoitumisesta ja El Caminon nostamisesta tietoisuuteen ihmisille jotka kokevat samoin ja unelmoivat itse omista sisimmäisen hyvyyden tuottamista hedelmistä sekä siitä että pystyisivät jakamaan omaa näkemystään niille joilla omat voimavarat eivät anna mahdollisuutta nähdä omaa tietä unelmiin.  Nyt muutamia kuukausia myöhemmin on perustettu El Camino ry jossa siis nyt virallisesti kahdeksan jäsentä ja lisää jo tuloillaan sekä toinen yhdistys perusteella Espanjaan, ensimmäinen El Camino-itseohjaava työkirja tuotettu ja kaksi El Camino-yksilönohjausseminaaria pidetty ja kaksi seminaaria jo lyöty lukkoon tulevaksi. El Camino on omalla tiellään kohdannut vastoinkäymisiäkin, mutta ennen kaikkea El Camino on imaissut mukaansa niin suunnattoman positiivisen ja energisen tiimin ettei El Camino enää pysäytä mikään. Muistuttaisikin tässä, kun kohtaatte haasteita ja vastoinkäymisiä, että muistakaa ottaa ne vastaan ystävinä, sillä ihminen-, liike-, tiimi- tai mikä tahansa yhteisö kasvaa, kehittyy ja oppii vastoinkäymisistä.

 

Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta kohdata aivan fantastisia ihmisiä ja tässä pieni lista niitä jotka nyt koen ilman syvempää muistelua vaikuttaneen El Caminon kehitykseen:

Jude, Juha, Jukat, Nikot, Monica, Mariat, Neea, Hene, Izmo, Olivia, Ronja, Veera, Daniel, Maaritit, Teemu, Ransu, Mari, Myy, Janica, Heidi, Kalle, Tiina, Ville K, Janne, Jani, Minna, Antonio, Jose, Sonia, Marika, Mikat, Miko, Harrit, Pate, Ann-Niina, Burcin, Suvi, Kalervo ja perheeni, mutta ei niinkään pienenä ja vähäisenä, erityisesti haluan muistaa Saria lämpimällä kiitoksella ja hänellekin toivon kaikkea hyvää.

Varmaan unohtui nimiä listasta, koska luultavasti listaan kuuluisi kymmeniä ihmisiä lisää, mutta tässä joitain.

 

Suuret kiitokset tiimille suunnattomasta synergiasta, flowsta ja rakkaudesta jota saan kokea työskennellessäni kanssanne.

 

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-

27. tammi, 2017

Olemme löytäneet El Camino:sta tehokkaan avun myös määrätietoisille menestyjille. Ihminen joka jo pitää  kirjaa treenistä, suunitelee uraa, on perhe… On mahdollista kohentaa valinnanteon prosesseja ja saamalla saa yhdistettyä kokonaisuuden mielessään, sen sijaan että olisi pelkkiä erillisiä ja hajanaisia suunnitelmia. Usein hyvinkin tehty määrätietoinen tavoitteiden havittelu johtaa ristiriitoihin elämän muilla alueilla, mutta jos pystymme yhtenäistämään mielikuvaamme kokonaisvaltaisesta tavoitteellisuudesta, voimme säädellä helpommin valintojamme, niin että saamme maksimaalisen hyödyn kokonaisuutta ajatellen, emmekä yli-suorita yksittäisillä elämän osa-alueilla,  joka usein taas puolestaan aiheuttaa negatiivisia tuloksia muilla elämän alueilla.

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt.-