18. maalis, 2017

Pohdintaa El Caminosta.

On tultu hetkeen missä on hyvä peilailla tapahtuneita ja niiden vaikutuksia El Caminoon. Viimevuoden lopulla, tarkalleen marraskuussa, aloitin uudelleen rakentamaan omaan vihkoseeni oman elämäni kiinnekohtia ja näkemyksiäni omasta tiestäni. Taustatiedoksi sen verran, että El Camino oli vielä marraskuussa 2016 omaa visiointiani ja siinä rinnalla Jukka Lautamatti vahvasti tukena, mutta ei muuta, eli yhden miehen visio ja toisen usko siihen. Siinä vihkostani rakennellessani sitten liimailin kuvia verkostoitumisesta ja El Caminon nostamisesta tietoisuuteen ihmisille jotka kokevat samoin ja unelmoivat itse omista sisimmäisen hyvyyden tuottamista hedelmistä sekä siitä että pystyisivät jakamaan omaa näkemystään niille joilla omat voimavarat eivät anna mahdollisuutta nähdä omaa tietä unelmiin.  Nyt muutamia kuukausia myöhemmin on perustettu El Camino ry jossa siis nyt virallisesti kahdeksan jäsentä ja lisää jo tuloillaan sekä toinen yhdistys perusteella Espanjaan, ensimmäinen El Camino-itseohjaava työkirja tuotettu ja kaksi El Camino-yksilönohjausseminaaria pidetty ja kaksi seminaaria jo lyöty lukkoon tulevaksi. El Camino on omalla tiellään kohdannut vastoinkäymisiäkin, mutta ennen kaikkea El Camino on imaissut mukaansa niin suunnattoman positiivisen ja energisen tiimin ettei El Camino enää pysäytä mikään. Muistuttaisikin tässä, kun kohtaatte haasteita ja vastoinkäymisiä, että muistakaa ottaa ne vastaan ystävinä, sillä ihminen-, liike-, tiimi- tai mikä tahansa yhteisö kasvaa, kehittyy ja oppii vastoinkäymisistä.

 

Olen kiitollinen saamastani mahdollisuudesta kohdata aivan fantastisia ihmisiä ja tässä pieni lista niitä jotka nyt koen ilman syvempää muistelua vaikuttaneen El Caminon kehitykseen:

Jude, Juha, Jukat, Nikot, Monica, Mariat, Neea, Hene, Izmo, Olivia, Ronja, Veera, Daniel, Maaritit, Teemu, Ransu, Mari, Myy, Janica, Heidi, Kalle, Tiina, Ville K, Janne, Jani, Minna, Antonio, Jose, Sonia, Marika, Mikat, Miko, Harrit, Pate, Ann-Niina, Burcin, Suvi, Kalervo ja perheeni, mutta ei niinkään pienenä ja vähäisenä, erityisesti haluan muistaa Saria lämpimällä kiitoksella ja hänellekin toivon kaikkea hyvää.

Varmaan unohtui nimiä listasta, koska luultavasti listaan kuuluisi kymmeniä ihmisiä lisää, mutta tässä joitain.

 

Suuret kiitokset tiimille suunnattomasta synergiasta, flowsta ja rakkaudesta jota saan kokea työskennellessäni kanssanne.

 

-Ville Saresvirta, elämänhallinta pt-